Littekens

Behandelingen

SkinPen Medisch Microneedling

De SkinPen medisch microneedling behandeling wordt ingezet om de huid te vernieuwen en te verbeteren middels steriele en zuivere naaldjes. Er worden 1600 microkanaaltjes (wondjes) per seconde in de huid gecreëerd, waardoor de huid eigen wondgenezing wordt aangezet en de algehele huidconditie verbeterd. Het natuurlijk herstelproces diep in de huid wordt geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

 

Van de SkinPen is klinisch aangetoond dat het de verschijning van acne en chirurgische littekens vermindert. Bij littekens is het nodig om in het diepst van de tweede huidlaag te kunnen werken (reticulair), zodat deze stugge weefselstructuren losgemaakt kunnen worden. Een kenmerk hiervan is dat puntbloedinkjes zullen optreden tijdens de SkinPen behandeling. Tevens worden de littekens sterk doorbloed en soepeler, waardoor deze minder zichtbaar wordt of zelfs zal verdwijnen. Wij raden u aan in kuurverband te werken van 6 behandeling om de 4-6 weken.

 

Medische Chemische Peeling

Een medische peeling is een chemische exfoliant voor de huid. Deze exfolieert op een gecontroleerde manier de dode huidcellen die hierdoor verwijderd worden van de huid. Hierdoor wordt er een nieuwe en verbeterde huid zichtbaar. Elke peeling zorgt voor een algehele huidverbetering, maar is ook de perfecte oplossing voor een specifiek huidprobleem. Verschillende ingrediënten zorgen ervoor dat de huid beter beschermd wordt tegen schadelijke invloeden van binnen en buitenaf. Als huidtherapeut mogen wij met diepere en sterkere Peels werken. Er wordt gebruik gemaakt van de ‘MesoPeel TCA’ om de littekens aan te pakken, denk hierbij vooral aan acne littekens, ook wordt de ‘MesoPeel Azelan’ ingezet. Deze peeling is erg diep en heeft de nodige voorbereiding nodig. Wij raden u aan altijd te werken in een kuurverband van 5 behandelingen elke 2 weken.